14. sep, 2020

Tankar om att kombinera pedagogik med kreativitet

Jag läser just nu en yrkesutbildning till socialpedagog. Men jag har ett minst lika stort intresse för musik och därför läser jag även en musikutbildning vid Berklee College of Music via Coursera.org/Berklee Online (home study). Min tanke med det? Att det vore coolt att kombinera pedaogogik och musik. Och även andra konstformer som teckning och illustration. 

I framtiden skulle jag så gärna vilja jobba med exempelvis barn med NPF-diagnoser samt barn med specialbehov och hjälpa dem genom musikterapi. På så sätt kan jag kombinera min passion för musik och mitt intresse för pedagogik och samtidigt hjälpa andra.

Många förstår inte varför jag väljer att gå så väldigt skilda utbildningar. Jag borde enligt andra satsa på en inriktning. Men förstår de inte att det går in i varandra? Varför är folk så strama och inte tänker utanför boxen? Musik har hjälpt så många människor på ett rent terapeutiskt plan (mig exempelvis) och det är så många som uttrycker sig genom konsten. Jag tror därför att exempelvis barn med Autism skulle utvecklas enormt genom musikterapi. Det spelar ingen roll hur duktig eller begåvad man är; Musik hjälper!

Det är därför jag vill kombinera dessa utbildningar och studera hur musik kan hjälpa människor. Sen såklart även för att jag själv har ett stort intresse för musik och gör det för min egen skull med. Men realistiskt talat är det lättare att bli socialpedagog än exempelvis frilansande kompositör, så därför väljer jag att kombinera dessa två världar.

Det är min dröm, att få bli socialpedagog som också är musiker och jobba utifrån det.