Blogg: Studier

24. sep, 2020

Nu har jag startat mina studier igen och vi får se hur det går :)

18. sep, 2020

Jag pausar mina studier en tid. Skrev just ett inlägg här om att jag är utmattad, så det är nog bäst så. Men jag kommer blogga om mina tankar lite nu och då här. Och pausen kommer nog inte bli så lång. Bara några veckor tills jag kommer på fötter igen.

14. sep, 2020

Jag läser just nu en yrkesutbildning till socialpedagog. Men jag har ett minst lika stort intresse för musik och därför läser jag även en musikutbildning vid Berklee College of Music via Coursera.org/Berklee Online (home study). Min tanke med det? Att det vore coolt att kombinera pedaogogik och musik. Och även andra konstformer som teckning och illustration. 

I framtiden skulle jag så gärna vilja jobba med exempelvis barn med NPF-diagnoser samt barn med specialbehov och hjälpa dem genom musikterapi. På så sätt kan jag kombinera min passion för musik och mitt intresse för pedagogik och samtidigt hjälpa andra.

Många förstår inte varför jag väljer att gå så väldigt skilda utbildningar. Jag borde enligt andra satsa på en inriktning. Men förstår de inte att det går in i varandra? Varför är folk så strama och inte tänker utanför boxen? Musik har hjälpt så många människor på ett rent terapeutiskt plan (mig exempelvis) och det är så många som uttrycker sig genom konsten. Jag tror därför att exempelvis barn med Autism skulle utvecklas enormt genom musikterapi. Det spelar ingen roll hur duktig eller begåvad man är; Musik hjälper!

Det är därför jag vill kombinera dessa utbildningar och studera hur musik kan hjälpa människor. Sen såklart även för att jag själv har ett stort intresse för musik och gör det för min egen skull med. Men realistiskt talat är det lättare att bli socialpedagog än exempelvis frilansande kompositör, så därför väljer jag att kombinera dessa två världar.

Det är min dröm, att få bli socialpedagog som också är musiker och jobba utifrån det.

13. sep, 2020

Eftersom jag studerar så mycket och skriver en del om vad jag studerar, så tänkte jag skapa en studieblogg här på hemsidan, och här är den!

Vad jag studerar just nu:

Huvudutbildningar

  • Musikteori med inriktning musikkomposition vid Berklee College of Music (Berklee Online).
  • Socialpedagog utbildning vid DIstansinstitutet.

Kurser på sidan av huvudutbildningarna

  • Poetry writing vid Centre of Excellence
  • Philosophy and Religion vid Centre of Excellence
  • Egyptology vid Centre of Excellence
  • Författarkurs vid Nordisk författarutveckling
  • Advanced Diploma in Psychology vid Lead Academy

Det ser ut som jag läser så mycket olika saker, men ärligt talat är det flexibel studietakt på det mesta jag läser. Och jag har ett behov av att göra mycket olika saker då jag blir så rastlös.

Jag kommer inom kort skriva mer om vad jag studerar här och vad jag lär mig i de olika utbildningarna och kurserna. Liksom uppsatser, tankar, funderingar, delar med mig av resultat, research, information med mera.

/Tricia