Frågor & Svar

Vanligt förekommande frågor jag får.

Varför kan man läsa så mycket av dina texter helt gratis?
För att jag inte skriver för att tjäna pengar. Då och då publicerar jag böcker och eböcker, men det är hobbyverksamhet.

Har du någon gång skickat in manus till förlag?
Nej, vart nära på men aldrig gjort. Har kommit fram till att jag vill skriva för mig och inte för ett förlag att bedöma. Jag vill själv stå som ansvarig och vara s.k "egenutgivare".

Kommer du någonsin välja att börja jobba mer med skrivande?
Jag frilansar redan, men kan inte leva på skrivandet eller resten av min konstverksamhet än. Om jag i framtiden mår bättre så kan det givetvis hända att jag satsar mer på mitt skrivande. Just nu är det mest terapeutiskt. Jag måste må bra och tänka på min hälsa i första hand!

Kommer du någonsin skicka in manus till förlag?
Kanske i framtiden, inget är omöjligt.

Kommer du fortsätta ge ut fysiska böcker?
Ja, det kommer jag. Jag har som mål att ge ut mer fiktiva berättelser och att ge ut enkelt via Lulu för de som är intresserade. Men stora delar kommer även att gå att läsa online gratis.

Har du gått någon utbildning inom kultur?
Jag går just nu en författarkurs på Nordisk Författarutveckling, så kanske i framtiden kan jag börja ta mitt skrivande till en mer "seriös" nivå. Jag har även gått en illustrationsutbildning och en distansutbildning i bildbehandling.

Hur mår du?
Just nu mår jag inte så bra, så skrivande (och all annan konst jag sysslar med) är för närvarande mest terapi. Sen om de blir ett resultat av texterna (böcker) hoppas jag, men just nu skriver jag för min egen skull.

Hur går försäljningen av böcker?
Jadu, alla frågar detta. Jag har gett upp på att marknadsföra, faktiskt. Jag är i för dåligt skick för att bry mig just nu. Förr gick försäljningen bättre, men nu har jag faktiskt gett upp för inte ens mina anhöriga vill donera en slant för en tryckt bok. Så man kan väl inte säga att jag har så jättestor publik längre. Men skrivandet är till för mig, så jag fortsätter ägna mig åt bokutgivning som hobbyverksamhet.