Blogg: poesi & tankar

9. sep, 2020

Dagens skrivutmaning: “Do you consider yourself to be a creative person? Why or why not?”
Writing prompt from www.journey.cloud

_

Jag anser mig själv vara en väldigt kreativ person. Just nu sitter jag på biblioteket och skriver och studerar. Men mest skriver. Jag har även min bok på gång nu, “Parallellt Universum”. Det känns superbra att skapa en bok igen och få ut mina texter för världen att se.

Jag är absolut inget proffs, men vad gör det?

Jag har skrivit på del 2, kapitel 17 i “Mina sinnen ljuger inte” för tillfället. Skrivit början på scen nummer två. Det är mycket som ska göras för att en berättelse ska fungera. Jag funderar och reflekterar mycket, för det är en del av skrivprocessen. 

Hur mina karaktärer hade reagerat i situationer som uppstår i verkliga livet är något jag ofta funderar på. Om något händer i mitt liv, hur skulle Samantha ha reagerat om det vart hon? Eller rentav Krusberth hahahaha.

Det är spännande när man har ett helt bibliotek av karaktärer. Då kan man sätta dem i alla möjliga situationer och experimentera med tankar, känslor och intressen som de har.

Det är varför jag är kreativ och sååå fascinerad över att skriva.

6. sep, 2020
19. aug, 2020

Dagens skrivutmaning: "Could I allow myself to stop and pay attention to what's here and now to stay calm?"
Writing prompt from www.journey.cloud

- - -

Ibland funkar det inte att se bara här och nu. För vad som var då påverkar nuet. Ibland kan man inte glömma och förlåta. För det skär i hjärtat när man tänker på det. Fortfarande är det så. Ibland kan man inte vara alla till lags, låtsas att må bra bara för att alla andra vill se ett leende. Ibland måste man tillåta sig själv att må som man mår.

Släppa ut det som gör så ont inuti genom några tårar. Ta tag i känslan som skaver istället för att hindra en själv från att känna något. Istället för att förtränga.

Man ska alltid vara närvarande, alltid vara här och nu. Men det betyder inte att det förflutna inte kan hemsöka en då och då. För vi lever som vi lever, på grund av det som hänt. Hade vårat förflutna vart på ett annat sätt än det är, hade vi också haft en annan nutid. 

Vi kan inte ta bort och schemalägga våra känslor. Det går inte. Vi kan alltid stanna upp, ta några djupa andetag och försöka lindra ångesten. Men att hindra en själv är inte ett svar. Vi måste finna lycka men samtidigt tillåta oss känna. Hitta en balans mellan nu och då.

17. aug, 2020

(C) Tricia Johansson

9. aug, 2020