Skriva: För att bearbeta trauma!

Jag skriver för att bearbeta trauma. Jag skriver ibland om mig själv och mina känslor, men ibland är det också terapi att skriva om helt andra saker. Påhittade berättelser och karaktärer. Skriva är att fantisera och uttrycka sig, att glömma sina problem för en stund. Resa till en annan värld. Så även om jag skriver memoarer om trauman ibland, så är det lika mycket terapi när jag skriver om helt andra saker som inte har med mig och mitt liv att göra.

Det är därför jag började skriva, för att jag har psykisk ohälsa och dessutom vart med om trauma. Skrivandet blev en fristad i vardagen. Sen uppträckte jag såklart att det var något jag hade fallenhet för och tyckte var roligt som ett intresse eller kanske till och med frilans/jobb. Jag är sjukskriven nu pga psykiatriska hälsoskäl, men skrivandet kan ingen ta ifrån mig. Jag behöver det för att överleva. Andas in syre.

Så oavsett om mina projekt blir "professionellt utgivna böcker" eller som mina gamla böcker; enbart utgiven som hobby, så är jag i mina ögon en författare (jag är ju trots allt utgiven så..). Men jag hoppas på att ta mitt skrivande till nya nivåer och utvecklas, särskilt med tanke på att jag nu går en författarkurs på Nordisk Författarutveckling.

På denna sida finner du information om mig och varför jag skriver, min bakgrund, texter kopplade till trauma, information om mina diagnoser med mera.

Mina diagnoser

Information kommer inom kort.

Min bakgrund

Information kommer inom kort.